Cyberpunk 2077 се враќа во PlayStation Store!

Sony ќе го направи Cyberpunk 2077 достапен за откуп од 21 јуни.

Cyberpunk 2077, кој е на дневен ред со различни проблеми од неговото објавување, се враќа во продавниците на PlayStation од следната недела. Sony потврди дека играта, која беше отстранета од продажба поради грешки и проблеми со компатибилноста, ќе биде повторно достапна по пауза од шест месеци. Играта со дистописка тематика доби критики дека е една од најскапите игри некогаш направена, но полна со проблеми.

Sony ја отстрани играта од продавниците на PlayStation ширум светот во декември 2020 година, наведувајќи го задоволството на клиентите, по бројните поплаки за грешки, па дури и здравствени ризици. Сега, изјавата дадена од ЦД Проект Ред, производителот на играта, во вторникот, покажува дека играта ќе биде повторно достапна за продажба. Продуцентот наведува дека дигиталната верзија на Cyberpunk 2077 се враќа во продавниците на PlayStation почнувајќи од 21 јуни 2021 година. Sony исто така го потврди ова тврдење со денешната изјава.

Сепак, Сони наведува дека играта не е целосно поправена. Толку многу што CD Projekt Red исто така вели дека продолжуваат да ја зголемуваат стабилноста за сите платформи, но корисниците ќе продолжат да доживуваат проблеми со перформансите со верзијата PS4. Поради оваа причина, на корисниците им се препорачува да користат PS4 Pro или PS5 за да го добијат најдоброто искуство во играта.

Компанијата објави серија закрпи за решавање на разни проблеми по објавувањето на играта. Можеби најважниот од овие проблеми беше поплаката дека играта предизвикала епилептичен напад. Од оваа причина, се покажа дека играта има страна што може да биде опасна по здравјето. Згора на тоа, претседателот на групацијата ЦД Проект, Адам Кичински, ги разгледува перформансите на компанијата во 2020 година и наведува дека оваа негативна ситуација што ја доживуваат е одлична лекција за нив. Во оваа насока, компанијата исто така наведува дека продолжува да работи на минимизирање на проблемите во играта и да ја направи поповолна за играчите на сите платформи.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments