Можно е Cyberpunk 2077 повторно да биде прикачена на Playstation Store!

Михаж Новаковски од CD Projekt RED изјави дека Cyberpunk 2077 може повторно да се додаде во Playstation Store.

Cyberpunk 2077, кој беше објавен со големи надежи на почетокот на декември 2020 година, за жал беше разочарувачка поради грешките. Всушност, имаше толку многу сериозни грешки во играта што Sony го отстрани Cyberpunk 2077 од Playstation Store по поплаки и направи исплата на тие што ја купиа играта. CD Projekt RED, кој се обидува да ги отстрани грешките во играта со ажурирањата објавени од време на време, неодамна го објави ажурирањето 1.2. Наведувајќи дека поправиле повеќе од 500 грешки со ова ажурирање од приближно 40 GB на компјутерот и конзолата од 29 GB, компанијата даде неколку важни изјави за тоа кога Cyberpunk 2077 ќе се врати во продавницата на PlayStation денес.

Наведувајќи дека работат напорно за повторно додавање на играта во PlayStation Store на состанокот на инвеститори организиран од CD Projekt RED, Михал Новаковски, потпретседател за развој на деловно работење на компанијата, изјавува дека конечната одлука е сè уште во рацете на Sony. Сепак, Новаковски истакна дека тие исправиле стотици грешки во играта со објавените ажурирања и нагласи дека овие поправки ја приближуваат играта до објавување во продавницата на PlayStation.

Изразувајќи цврсто верување дека играта ќе се врати во продавницата на PlayStation што е можно поскоро по сите овие објавени ажурирања, Новаковски вели дека тие напорно работеле за ова.

Засега не е познато дали предметната игра повторно ќе биде додадена во Playstation Store. Сепак, според текот на неодамнешните ажурирања, може да дојде потег од врвот на Sony што ќе го насмее CD Projekt RED.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments