Објавено ажурирање 1.23 за Cyberpunk 2077!

Промените што доаѓаат со Cyberpunk 2077 Patch 1.23 сочинуваат долг список.

CD Projekt Red продолжува да работи на поправање на грешки во играта на Cyberpunk 2077. Пред некој ден, дознавме дека играта повторно ќе се врати во продавницата Плејстејшн. Во оваа насока, се чини дека производителот поправи многу грешки со Patch 1.23. Новата лепенка на играта е достапна за преземање на компјутер, конзоли и Stadia.

Со новото ажурирање беа направени специфични поправки за компјутер и Xbox. Соодветно на тоа, проблемот со неможноста да кликнете на копчето за надградба кога играте со резолуција 1280 × 720 на компјутер е надминат. Исто така, поправете проблем што предизвика играта да не реагира кога се префрлате помеѓу режимите на прозорецот и на цел екран со комбинацијата Alt + Enter. Сепак, направени се промени и за корисниците кои ја играат играта на Steam. Стандардните поставки за јазик на играта сега ќе се синхронизираат со јазичните поставки на клиентот Steam. Исто така, кога ќе се откријат податоци за исчезнати или оштетени игри, играта автоматски ќе испрати порака со барање да ја потврди интегритетот на податоците.

Првиот од поправените специфични за Xbox е да се реши проблем каде што одјавувањето додека црна сцена предизвикува играта да стане делумно нереагирана. Исто така, се реши проблем што предизвика Менито за пауза повторно да се отвори самостојно кога упатството за Xbox и „Паузата мени“ беа затворени побрзо едноподруго.

Освен овие, подобрувањата во стабилноста и перформансите на играта се исто така вклучени во новата надградба. Толку многу што се наведува дека многу проблеми при уривање се поправени во анимациите, корисничкиот интерфејс, сцената, физиката и системите на игри. Покрај тоа, направени се оптимизации на меморијата и подобрувања во управувањето со меморијата на различни системи. Оптимизациите на процесорот, меморијата и подобрувањето на I / O за различни конзоли, исто така, го наоѓаат своето место во долгиот список на промени.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments