Cyberpunk 2077, доби поддршка за AMD Ray Tracing!

Со објавеното ажурирање 1.2, Cyberpunk 2077 има AMD Ray Tracing функција.

CD Projekt RED, кој се обидува да ги поправи грешките во Cyberpunk 2077 со ажурирањата што се објавуваат со прекини, како што знаете, го објави ажурирањето 1.2, кратко потоа. Компанијата, која поправи многу грешки во играта со ова ажурирање, даде важна изјава и за корисниците на AMD. Според изјавата, Cyberpunk 2077 има AMD Ray Tracing функција со ова ажурирање од 29 GB објавено неодамна.

Со овозможена оваа одлика по објавувањето на 1.2 ажурирање, корисниците со еден од графичките процесори на Radeon RX 6000 серијата ќе можат да играат Cyberpunk 2077 со поддршка за следење на зраци.

Покрај ова, компанијата вели дека со ажурирањето 1.2, елиминирани многу грешки од графика до звук, анимација до кориснички интерфејс и посочуваат дека поправиле повеќе од 500 грешки.

Како што знаете, ажурирањето 1.2 се очекуваше да биде објавено во февруари, но полската компанија објави дека ажурирањето, што ќе поправи многу грешки, е одложено за подоцнежен датум по сајбер нападот. Па, каков вид на аранжмани се прават со ова ажурирање? Ајде брзо да ги разгледаме важните теми на ажурирањето.

Што е поправено со ажурирањето на Cyberpunk 2077 1.2?

Ажурирањето од 29 GB опфаќа многу грешки во играта. Некои поправени грешки вклучуваат проблем за телепортирање на единиците на NCPD до местото на настанот. Со ова ажурирање, студиото за развивачи посочува дека проблемот со полициското телепортирање на местото на настанот сега е целосно решен.

Друго подобрување направено со ажурирањето 1.2 е во механиката за возење возила. Наведувајќи дека со новото ажурирање се направени некои фини прилагодувања на механиката за управување со возилото, компанијата исто така известува дека се подобри поставките за брзина и управување, со цел да се олесни возењето на играчите кои играат со контролорот.

Освен тоа, студиото, кое исто така оди да ги прилагодува движењата на карактерот, наведува дека движењата за избегнување можеме да ги доделиме на друг клуч. Така, наместо да притискаат кое било копче за насока двапати за да извршат затајувачки потези, играчите ќе можат да извршат заобиколни потези со двапати притискање на доделеното копче. Сепак, студиото наведува дека можеме да избереме различни комбинации наместо копчињата со стрелки W-A-S-D.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments