CD Projekt RED ја менува својата стратегија по проблематичното издание на Cyberpunk 2077!

CD Projekt RED објави дека Cyberpunk 2077 ќе донесе радикални одлуки во развој на игри и маркетинг стратегии по проблематичниот неуспех.

CD Projekt RED, кој се здоби со популарност со игрите The Witcher 3 и Cyberpunk 2077, даде важни изјави за идниот патоказ. Во изјавата дадена од полскиот развивач на игри, тие исто така сигнализираа дека по проблематичното лансирање на Cyberpunk 2077, тие ќе направат некои радикални промени, особено во маркетинг стратегијата.

Како што знаете, Cyberpunk 2077 за прв пат беше објавен со кратко промотивно видео објавено во 2013 година. За тоа време, полскиот развивач, кој го чуваше пулсот на играчите со приколките што беа објавувани од време на време, природно ги зголеми очекувањата на највисоко ниво. Иако оваа стратегија на компанијата успешно се рефлектираше во броевите на нарачката на Cyberpunk 2077, таа даде резултат како резултат на проблематичното лансирање на играта. Имаше толку многу грешки во играта што вестите за враќањето на предметната продукција почнаа да доаѓаат една по друга. Соочена со реакцијата на играчите по овие случувања, компанијата претрпе и голема загуба во вредностите на акциите.

Наведувајќи дека научиле од сите овие искуства, студиото за развивачи наведува дека ќе ги променат своите маркетинг стратегии. Наведувајќи дека е свесен дека долгите рекламни кампањи предизвикуваат проблеми како во Cyberpunk 2077, компанијата изјави дека ќе организираат пократки рекламни кампањи во игрите што ќе ги издадат во наредниот период, за да можат поудобно да управуваат со процесот.

Студиото, кое даде некои изјави за своите идни планови, како и за своите стратегии за рекламирање, најавува дека ќе започне да развива повеќе од една ААА, односно игри со висок буџет, во исто време од 2022 година. Засега, какви ќе бидат овие високобуџетни игри е непознато. Но, се проценува дека една од овие игри е новата игра The Witcher.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments