Дали формулата на Кока Кола ја знаат само двајца?

Дали формулата на Кока Кола ја знаат само двајца?

Идејата дека тајната формула на Кока Кола е позната само на двајца луѓе и дека не им е дозволено да се приближуваат меѓусебно во случај на катастрофа, засекогаш беше интригантна за љубителите на поп културата. Гледајќи го сето ова, можеби и самата Кока Кола се обиде да го прошири овој мит преку разни реклами и настани.

Сепак, точниот број на луѓе кој го знаат рецептот за правењето на оргиналната Кока Кола не е официјално познат на јавноста, но може со сигурност да кажеме дека тоа се повеќе од двајца, земајќи го во предвид огромниот број на фабрики кој произведуваат сируп за овој освежителен напиток.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments