Дали е Intel подготвен да заработи пари на Optane?

Дали е Intel подготвен да заработи пари на Optane?

За време на последната објава за заработка на Интел компанијата обезбеди информации за да се посочи дека 3D XPoint што Intel го продава како Optane меморија можеби конечно достигна пауза. Ова е голема вест за новите свет во меморијата,бидејќи се верува дека компанијата го субвенционира производството на Optane,така што нејзините цени се околу половина од оние на DRAM меморијата која е наменета за менување.

Преместувањето на постојните сеќавања ќе предизвикаат употреба на нестабилна мемориска технологија.Создавањето нестабилни сеќавања со високи перформанси како Intane’s Optane и MRAM ќе овозможи значителни промени на компјутерите,серверите и вградените производи,правејќи ги поефикасни и помоќни.

Брзите нестабилни сеќавања ќе ги трансформираат компјутерските и вградените архитектури на уредите.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments