Дали конзолата на PS5 ќе може да се контролира и гласовно

Дали конзолата на PS5 ќе може да се контролира и гласовно

Уште еден патент е објавен на DualSense конзолата на PlayStation 5. Конзолата содржи неколку микрофони врз неа, така што тоа значи дека конзолата ќе може да ја контролираме гласовно и исто така да комуницираме.

PlayStation доаѓа заедно со рачката наречена DualSense. Сеуште нема доволно информации за оваа рачка на Sony која е објавена пред колку дена.

Патент кој ни беше објавен пред неколку дена, ни укажува какви се внатрешните карактеристики на рачката. Тогаш, доколку сакате да ги видиме карактеристиките на рачката на новиот PlayStation 5.

Карактеристики на DualSense според патентот

Според патентот споделен од корисник на Twitter,  покрај дизајнот наDualSense се покажуваат и техничките карактеристики. Според објавениот патент, DualSense ќе има гласовна контрола.

Според патентот, во внатрешноста на DualSense имаат повеќе микрофони. Овие микрофони ќе  им овозможуваат на играчите да можат гласовно да го контролираат PlayStation 5. Така што покрај гласовното контролирање ќе можат и да зборуваат со пријателите за време на игра.

Во патентот се споменати и копчињата но можеме да кажеме дека тука нема ништо што би ги возбудило гејмерите. Копчињата ќе бидат класичните копчиња кои овозможуваат контрола на играта.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments