Дали Renault засекогаш ќе се затвори?

Дали Renault засекогаш ќе се затвори?

Министерот за Економија на Франција Bruno Le Maire, изјави дека француската автомобилска компанија Renault поминува низ вистински финансиски проблеми поради појавениот коронавирус и можно е засекогаш да се затвори.

Министерот за Економија на Франција Bruno Le Maire, даде изјава на радистаницата Europe 1. Министерот кој изјави дека компанијата е во вистински финансиски проблеми поради пандемијата, исто така изјави дека постои можност компанијата засекогаш да се затвори. Министерот изјави дека итно мора да се превземат мерки.

Le Maire кој изјави дека Renault може да се справи со оваа ситуација, исто така изјави дека за Renault најпаметен чекор ќе биде да премине во индустријата на електични возила. Министерот во изјавата на новината Le Figaro, изјави дека компанијата Renault поднесе барање од 5 милијарди евра, но барањето се уште не е прифатено. Во европскиот пазар на автомобили, во април 2020 година, во споредба со истиот период од 2019 година е за 76,3% намален.

Фабриките се уште се затворени

Коронавирус како и на другите сектори така и на автомобилскиот сектор наштети. Фабриките на Renault со почеток од 26 март па и сеуште се затворени.

Фабриките на Renault изјавија дека сериозно се интересирани со пандемијата коронавирус која го зазема целиот свет, исто така изјави: „Според нас секогаш пред се е здрајето на вработените, затоа ги почитувавме и се уште ги почитуваме препораките на Министерство за Здравство.

Фабриките на компанијата изјави: „Големиот дел на фабриките на Renault со почеток од 26 март се привремено затворени“. Се уште не се знае кога ќе започнат со работа.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Deni
Deni
27 мај, 2020 14:04

Sho trasite gluposti! Izjavi deka ke gi prekini oto motorite so vnatresno sogoruvanje, i deka do 2025 celosno ke bidat elektro ccc…