Карактеристиката на темен режим пристигна во апликацијата на Microsoft Office за Android!

Функцијата за темен режим што се чекаше некое време е додадена на апликацијата за Android на Microsoft Office.

Функцијата за темен режим беше вклучена само во верзијата iOS на мобилната апликација Microsoft Office. Додека разговаравме кога оваа одлика ќе дојде на страната на Android, софтверскиот гигант Microsoft Office објави дека е достапна одликата за темниот режим за апликацијата Android.

Соураб Нагпал од Microsoft, кој им објави добра вест на корисниците на Android со објавениот пост на блогот, изјави дека темната тема е одлика што ја бараат многу луѓе. Тој исто така рече дека претпочитал да го користи темниот режим бидејќи верува дека тој им овозможува на визуелното искуство на корисниците да читаат или да работат со документи на нивните мобилни уреди.

Во исто време, споменувајќи некои детали за тоа како ќе функционира оваа одлика во објавата на блогот, Microsoft нагласува дека темниот режим ќе се активира автоматски и дека оваа одлика може да се активира рачно на почетната страница на апликацијата.

Оваа одлика, која доаѓа со најновата верзија на апликацијата, постепено ќе биде презентирана пред корисниците на Android. Затоа, функцијата на темниот режим можеби не ја гледа секој корисник на Android. Сепак, според изјавите на софтверскиот гигант, оваа опција, која ќе биде објавена постепено, се очекува да биде достапна за сите корисници на Android во рок од неколку недели.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments