DaVinci Resolve бета сега е достапна за Arm.

Клучна апликација за снимање филмови е подготвена за денот на лансирање.

DaVinci Resolve се ажурира со поддршка за Mac-погонски уреди, а бета-верзијата ќе биде подготвена за сопствениците на првиот ден. Blackmagic Design денес објави бета верзија на Resolve верзија 17.1 што вклучува поддршка за новиот чип на Apple M1. Тоа значи дека кога првиот од овие нови Mac ќе биде испратен следната недела, купувачите ќе можат да нурнат директно во верзија на клучна алатка за правење филмови.

Resolve е една од индустриските стандардни апликации за оценување на боите, но стана многу повеќе од тоа во последниве години. Апликацијата исто така вклучува уредувач на видео, графички алатки и аудио уредник – плус, мнозинството од неговите одлики се достапни бесплатно, така што е одлична апликација за креаторите кои штотуку започнуваат.

Бидејќи Apple ги преминува корисниците на креативната индустрија кон овие нови машини, има неколку апликации што ќе треба да ги има и сигурно да работат на нив, а Resolve е на таа листа. Blackmagic ветува некои импресивни надградби како дел од таа транзиција, исто така: во својата најава за верзијата 17.1, компанијата вели дека бета нуди „до 5 пати подобри перформанси во споредба со компјутерите од претходната генерација“.

Покрај поддршката за M1, Resolve исто така доби голема надградба оваа недела со објавувањето на верзијата 17. Новата верзија беше многу фокусирана на Fairlight, аудио системот на Resolve, но исто така додаде и ажурирани алатки за оценување на боите на HDR, појасен интерфејс за основно контроли за оценување на боите, одлики за мерење на времето на страниците „намалување“ и „уредување“ и многу повеќе

Apple објави дека Resolve ќе дојде на Mac базирани на Arm за време на неговиот настан со откривање на чипот М1 во вторникот. Најави дека голем број други про апликации беа на пат во исто време, вклучително и Photoshop и Cinema 4D.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments