Објавен Diablo 2: Resurrected

Diablo 2: Resurrected, кој беше на дневен ред со вести за протекување веќе некое време, беше најавен на настанот BlizzConline.
Diablo 2, една од најуспешните игри во историјата на игри со компјутери, доаѓа на платформите PS5, PS5, Xbox Series, Xbox One, PC и Switch со својата обновена графика. Очекуваната продукција како Diablo 2 Remastred беше најавена како Воскресена и е исто така дом на проширувањето на Lord of Destruction.

Засега не е даден јасен датум за производството развиено од Vicarious Vision. Сепак, со објавата објавена за време на настанот BlizzConline, беше наведено дека предметната игра ќе биде објавена оваа година.

Според информациите споделени за време на настанот, исто така гледаме дека играчите можат со еден клик брзо да се префрлат помеѓу оригиналната и обновената графика. Така, играчите кои ја играат ремастерираната продукција ќе можат истовремено да доживеат убава носталгија.

Покрај тоа, студиото за програмери, кое ги опфаќа и новитетите направени со предметната игра, привлекува внимание на фактот дека играчите чекаат обновени анимации и магични ефекти покрај обновената графика.

Во овој поглед, продуцентската компанија, која има за цел да им овозможи убаво искуство на играчите, исто така наведува дека кинематографските сцени во оригиналната игра биле дизајнирани од нула. Доколку сакате, дозволете ни да ве оставиме со промотивното видео објавено за Diablo 2: Resurrected без повеќе да зборуваме:

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments