Дилема за архивистите на Nintendo

Дилема за архивистите на Nintendo

Изминатата недела навивачите на Нинтендо наликуваат на дигитални археолози.По масовното истекување на изворниот код и другите внатрешни документи  најголемите игри на компанијата стабилно избувнаа.Оние кои порано го ширеа кодот откриле отриле ново лице што ги чува животните ,први прототипови за игри како Покемон ,многу чуден Јоши и чудни наслови.

Можеби најголемото откритие е моделот на ликови од Луиџи од Супер Марио 64.Архивистите досега откриа целосно непознати игри и нови детали за тоа како се создадоа некои од највлијателните наслови на Нинтендо.

Секој коментар на блок код, секој рано изработен лист од лист секоја градба со помалку од совршени контроли и напуштената механика на играта ни даваат неверојатно вреден увид во тоа како се формираат овие игри и зошто. Но Nintendo е забележителен и по својата скала и за високиот карактер на неговата содржина.Го имаме Супер Марио Карт ,Легендата на Зелда,рани израстоци на островот Јоши,или 3Д модели создадени од Јошики Коизуми и сега се прват  технолошки тестови Nintendo 64 .Потекло на содржината, создава сложена ситуација а тоа потсетува на Sony Pictures од 2014 година,во која беа откриени сите видови на внатрешни детали.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments