Што е DirectStorage кој доаѓа со Windows 11?

Која е технологијата DirectStorage воведена со Windows 11 и што прави тоа?

DirectStorage, една од третите и најважни иновации што доаѓаат во DirectX 12, е технологија што моментално се користи на конзолите Xbox Series X и Series S. Оваа одлика, која ќе се приклучи на светот на компјутерите со ажурирањето на Windows 10 под нормални услови, сега стана ексклузивна за Windows 11 со ненадејна одлука донесена од Microsoft.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments