Disney Plus конечно разбра како обожавателите сакаат да гледаат филмови на Marvel.

Ние сакаме добра структура на организација.

Мојата најголема поплака за Disney Plus подолго време беше што изгледаше дека не разбира како луѓето сакаат да гледаат филмови. Киноматскиот универзум Marvel е совршен пример.

Кога започна Disney Plus, филмовите Marvel Cinematic Universe не беа точно организирани. Имаше редови за истакнати наслови, филмови и ТВ-емисии, но сè беше расфрлано заедно. Скоро секој филм на Marvel Cinematic Universe што го посакувавте беше тука – требаше да потрошите само една минута за да го пронајдете. Сега, сепак, се чини дека Disney се смени околу делот Marvel тад за да се направи, добро, да има смисла.

На сликата од екранот подолу, филмовите на Marvel се одделени во нивните специфични фази, а потоа има дополнителен ред за луѓето кои сакаат да го гледаат Marvel Cinematic Universe со цел настаните да се појават во временската рамка на универзумот .

Има уште еден ред за филмовите Marvel Legacy Movies (тоа се вашите X-Men и Fantastic Four франшизи кои не се дел од MCU на Disney), како и редови за наследни анимирани претстави како Spider-Man, Iron Man и The Incredible Hulk. Организација! Распоред кој има смисла. Не е јасно колку е нова оваа промена во дизајнот, но луѓето од поддедитот на Disney Plus сега го слават. The Verge допре до Disney за да види колку е нова промената во дизајнот, но не се слушна со тоа до објавувањето на приказната.
Стриминг услугите, како мешавина од технологија и забава, имаат потреба од обете да создадат добри искуства за претплатниците. Тоа значи не само да донесете што е можно повеќе содржина на платформата и да обезбедите извршување на наведената платформа, туку и да разберете како луѓето веројатно ќе гледаат што има таму. Disney Plus работи добро, и има многу филмови и ТВ-емисии, но секогаш се чинеше дека Disney никогаш не разбрал како луѓето можат да ги разгледуваат своите посветени центри. На пример, сè уште нема индивидуални редови за секоја трилогија на „Star Wars“ – иако тоа може да биде проблем со редовите на Disney Plus на кои навидум им требаат најмалку четири наслови по ред.

Од тотално анегдотско место, јас сум некој што постојано ги прегледува филмовите на Marvel. Од кога започна целата оваа ситуација во карантин, ја прегледав целата MCU трипати. Ниту еднаш, ниту двапати, туку трипати. (Слободно потсмевајте се, сфаќам.) Имајќи го сето тоа совршено поставено по фази или временски редослед, ги олеснува овие маратони. Сепак, тоа го олеснува прегледувањето на одредени фази. Дали сакате да го проверите MCU до моментот кога станува навистина космички? Тоа е фаза 3! Можете да ги прескокнете сите други филмови и само да се нурнете во Dr. Strange, Thor: Ragnarok и Captain Marvel.

Погледнете, јас поминувам премногу време, искрено, размислувајќи за тоа како платформите за стриминг може да се дизајнираат подобро. Netflix воведе копче за мешање (иако, сè уште има неколку врски – дозволете ми да измешам епизоди од одредена емисија, не само случајни филмови и ТВ-емисии што ги имате на вашиот сервис, Netflix!). И тестира функција што ќе им овозможи на луѓето маратон покажува без прекин. Сè уште чекам на Нетфликс да ми даде начин да правам GIF-ови додека стримувам на мојот лаптоп. Hulu воведе некои поедноставни интерфејси на некои уреди што го прави многу повеќе лесен за корисниците. Amazon Prime Video, еден од најлошите кориснички интерфејси за услуги за стриминг што некогаш сум ги користел, се надевам дека исто така ќе се промени … и наскоро.

Клучот за успех во светот на стриминг е задржување на вниманието. Дел од таа загатка е содржина, а дел е услуга што не опаѓа на секои пет минути – но дел е разбирање зошто луѓето ја користат вашата платформа и како. И по скоро една година постоење, се чини дека Disney конечно разбра како сакаме да гледаме филмови на Marvel.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments