Disney+ ја надмина границата од 100 милиони претплатници!

Привлекувајќи внимание со своите успешни продукции, бројот на претплатници на Disney+ надмина 100 милиони.

Се чини дека работите тргнаа многу добро за Disney+, кој беше објавен од Волт Дизни во 2018 година и првпат започна со емитување со САД пред една година. Со објавеното соопштение од компанијата, беше објавено дека бројот на платени претплатници на Disney+ го надмина прагот од 100 милиони. Од друга страна, беше објавено дека бројот на претплатници на Netlfix надмина 200 милиони на крајот на минатата година. Во оваа смисла, можеме да кажеме дека затворањето на домот на луѓето се должи на придобивките на дигиталните платформи.

„Огромниот успех на платформата Disney+, во моментов над 100 милиони претплатници, нè инспирираше да бидеме уште поамбициозни и значително да ги зголемиме нашите инвестиции во развој на висококвалитетна содржина“, рече Боб Чапек, главен извршен директор на Волт Дизни Компанија Всушност, ние поставуваме повеќе од 100 нови цели на играта секоја година и тука спаѓаат Дизни анимација, Дизни акција во живо, Марвел, Војна на Ѕвездите и Национален географски. Нашата деловна активност директно кон потрошувачите е најголем приоритет на компанијата и ќе продолжи да го забрзува растот на нашата робусна разновидност на содржини “ користејќи изрази.

Дигиталната платформа бележи стабилна експанзија од нејзиното лансирање во САД во ноември 2019 година. Потоа, услугата дојде во земји како Велика Британија, Канада, Австралија, Нов Зеланд, Латинска Америка и Сингапур. Во март, започна европското слетување. За жал, сè уште е нејасно кога Disney+ ќе се активира во нашата земја. Сосема очекуваните „Сокол“ и „Зимскиот војник“ започнуваат на 19 март на платформата, која има произведено високо признати продукции како „Мандалоријан“ и „Вандавизија“.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments