“Добар судоку” на iPhone ве учи за убавината на судоку

Добар судоку” на iPhone ве учи за убавината на судоку.

Конечно добра апликација за мобилни судоку

Игрите за мобилен телефон во последните три години бележат неверојатен развој и денес може да се изедначат по квалитет со гејмерските конзоли во поглед на графичкиот перформан но на тој начин да ја убиете досадата.Зак Гејџ никогаш не бил навистина заинтересиран за судоку.

 Но  тоа се смени кога започна да го гледа каналот „Cracking the Cryptic“ на „Јутјуб“, каде искусните застапници решаваат навидум невозможни загатки, како видеото „Чудо судоку“ што неодамна стана вирално . Добриот Судоку се издвојува од неколку причини. За една работа, тој има чист, едноставен дизајн кој е и убав и функционален. Исто така, нуди огромен спектар на загатки, кои се движат од екстремно лесни до „должен мозокот да ме боли“ тешко. Најзначајното нешто во врска со играта е колку е заинтересирано да ве научи да играте на повисоко ниво.

 Добриот судоку има навестување систем, напојуван од АИ, кој ви го покажува следниот најлогичен потег и, исто така, дава кратки лекции за техниките на судоку на високо ниво на начин што е лесен за разбирање. Исто толку важно, играта ви дава алатки за да ги искористите тие техники, со стабилен систем за земање белешки за следење на кои броеви би можеле да одат и каде.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments