Добивката на Nintendo скокна за 428 проценти благодарение на Animal Crossing: New Horizons

Добивката на Nintendo скокна за 428 проценти благодарение на Animal Crossing: New Horizons

Нинтендо имаше огромна хит четвртина тоа е април до јуни.Нови хоризонти со оперативен профит скокна за 428 проценти. Новата титула Animal Crossing објавена минатиот квартал во март  продаде над 10 милиони примероци на која му беа потребни три години за да се постигне тој број.

Очигледно е дека преминувањето на животни.Новите хоризонти директно придонесоа за продажба на Nintendo Switch. Притоа  Animal Crossing New Horizons придонесе за 167 проценти за период од една Nintendo  испорача вкупно 61,44 милиони преклопни единици покрај недостаток на акции создадени од тековната пандемија на коронавирус. Nintendo рече дека работи напорно за да испорача повеќе единици што е можно побрзо, но призна дека производството може да биде засегнатата доколку COVID-19 продолжи да се шири.Девет титули  вклучително и седум од Нинтендо – поминаа продадени милион единици. 

Нинтендо не зборуваше за претстојните титули,иако со оглед на моментумот што го добиваше Animal Crossing: New Horizons, изгледа дека ќе доминира и во оваа четвртина.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments