DoorDash соработува со ресторанот во Калифорнија за да изградат нова локација.

Burma Bites, ресторан дизајниран за испорака и достава, ќе биде отворен на 28-ми октомври.

Платформата за испорака на храна DoorDash за прв пат соработува со ресторан за изградба на нова продавница. Burma Bities, центрифугиран од Оукленд, Burma Superstar со седиште во Калифорнија, беше дизајниран за испорака и земање и ќе понуди верзии на мени од матичниот ресторан, како и нови предмети во еколошки контејнери за одење, рече DoorDash. Сите ставки во менито се со цена од 12 до 19 долари.

DoorDash не ја обелодени висината на својата инвестиција во Burma Bites, но изјави дека работи на овој проект околу една година. Ресторанот првично требаше да биде отворен во март, но тоа го одложи пандемијата на коронавирусот.

Georgie Thomas, шеф на регионално трговско партнерство во DoorDash, рече дека целта на компанијата е „зајакнување на рестораните со алатки за поврзување со повеќе клиенти и градење нови приливи на приходи“ и ја презема својата мисија и понатаму создавајќи го концептот „to-go“ од нула за еден специфичен ресторан.

Како и другите платформи за испорака на храна, DoorDash бележи зголемување на продажбата во САД за време на заклучувањето на пандемијата, бидејќи рестораните ги затворија нивните трпезарии за лице. Компанијата, всушност, поднесе пријава за јавно објавување во февруари, а наводно планира традиционално ИПО пред крајот на годината. DoorDash соопшти во јуни дека собрал 400 милиони долари во основен капитал, што ја донесе неговата проценка на скоро 16 милијарди долари.

За време на пандемијата, DoorDash имаше незгодна врска со ресторани и возачи за испорака. Започна релативно добро, најавувајќи во април дека ќе ги намали надоместоците за провизии што рестораните во САД, Канада и Австралија плаќаат за 50 проценти за ограничено време. Потоа, во мај, вирусна приказна за сопственикот на пицерија како купува свој инвентар од DoorDash со профит, крена веѓи за начинот на кој ги субвенционира некои испораки.

Во јуни, окружниот правобранител во Сан Франциско ја тужеше компанијата за наводни нефер деловни практики и погрешно класифицирање на работниците. И минатата година, компанијата беше повикана да џебува неколку совети за клиенти за да ги покрие основните плати за испораките. DoorDash подоцна ја смени политиката за да осигури дека возачите добиле 100 проценти од нивните совети.

Burma Bities е предвидено да се отвори на 28-ми октомври по улицата од Burma Superstar.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments