Достапен е нов дизајн на Google Play Store!

Дизајнот на Google Play Store е обновен. Со направените измени во дизајнот, поедноставниот дизајн на интерфејсот ги чека корисниците.

Google направи некои измени во дизајнот на Play Store. Со овие промени, технолошкиот гигант, кој уште повеќе го поедноставува дизајнот на интерфејсот, го отстранува и менито со хамбургер со новиот дизајн на Google Play Store.

Како што знаете, имаше го копчето за мени горе лево од Play Store. Преку ова мени, кое се нарекува мени со хамбургер, корисниците можеа да пристапат до сите детали за нивната сметка.

Сепак, со новиот дизајн на интерфејсот, компанијата го отстрани дизајнот на менито со хамбургер горе лево, и наместо тоа ја додава фотографијата на профилот на корисниците горе десно, како што можете да видите од горната слика. Корисниците можат да пристапат до информации како што се апликации, игри и начини на плаќање со кликнување на фотографиите на профилот горе десно.

Забележуваме дека менито Поставки исто така се смени со новиот дизајн на интерфејсот. Ако се сеќавате, кога претходно влеговме во менито Поставки, сите поставки беа наведени една под друга. Компанијата, што го прави менито Поставки поедноставно и разбирливо со новиот дизајн, ги дели поставките во категории според соодветните опции. Така, корисниците можат побрзо да ја достигнат поставката што ја бараат благодарение на релевантните категории.

Новиот дизајн на интерфејсот започна да се дистрибуира постепено. Затоа, за сега не можат да пристапат до новиот дизајн на продавницата од сите корисници на Android. Сепак, компанијата планира да го направи својот нов дизајн достапен за сите корисници на Android што е можно поскоро.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments