Драг трка помеѓу Tesla Model Y и Lamborghini Huracan! [ВИДЕО]

SUV моделот на Tesla Model Y се соочи со Lamborghini Huracan на тестот за стартување. Иако Tesla Model Y беше изненаден од тоа што успеа да доминира за кратко време, победникот беше Lamborghini Huracan како што се очекуваше.

Иако е вообичаено да се споредат перформансите на полетувањето на двата ривали, мора да кажеме дека не сме навикнати да споредуваме теренец фокусиран на комфор со спортски автомобил фокусиран на брзина и елеганција. Јутјуб каналот HyperChange успеа да ги изненади своите претплатници споредувајќи ги перформансите на полетувањето на Tesla Model Y со Lamborghini Huracan.

Како што рековме на почетокот на вестите, овие две возила не се технички ривали, но тестот за полетување открива дека Model Y може да му покаже заби на Huracan за кратко време. Моделот Y, кој ја има функцијата „Помош за забрзување“, може да изврши многу поголемо полетување на забрзувањето во споредба со Huracan. Се разбира, оваа технолошка предност по некое време недостасува на перформанси.

Не можеме да кажеме дека резултатот има многу изненадувања. Во споредба со моделот Y, Lamborghini Huracan е многу побавен, но стабилно забрзува и на крајот успева да го надмине моделот Y. Сепак, имајќи ја предвид астрономската цена и разликата во сегментот помеѓу двете возила, треба да се каже дека ниту Моделот Y не направи лоша работа.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments