Play Station 5 контролерот се соочува со проблеми на аналогното копче!

Контролорот на PlayStation 5 DualSense излезе со проблем со аналогно копче.

Најавено со PlayStation 5, DualSense успеа да го привлече вниманието на играчите со детали како што се напредна сензација за активирање, тактилни повратни информации и адаптивни активирачи. Проблемот со смената на аналогни копчиња DualSense, кој им ветува на играчите комплетно нова генерација на игри искуство, излезе во прв план.

Како што знаете, проблемот со пролизгување е кошмар за контролорите. Овој проблем, кој се јавува по долга употреба, може да се забележи во многу рачки за игри. Сепак, ситуацијата што ја доживеал корисникот на Reddit по име EverGreatestxX е малку поинаква.

Во овој дел, корисникот на Reddit наведува дека околу 10 дена по купувањето на PlayStation 5, аналогниот стик DualSense испраќа команди до самата игра. Корисникот, кој рече дека го ресетирал DualSense по овој проблем, исто така изјавил дека го исклучил и вклучил PS5 и дури го наполнил контролорот преку ноќ. Сепак, корисникот на Reddit кој ги испроба сите овие методи вели дека проблемот не е решен.

Покрај тоа, ако ги погледнеме видеата споделени од корисниците на Reddit со име ktg15 и Verity21, сведоци сме дека тие се жалат на истиот проблем. Кога ги испитуваме видеата споделени од корисниците, забележуваме дека карактерот се движи сам, иако не се дадени команди.

Засега нема официјално соопштение од Sony во врска со проблемот со менувањето на стапчиња во аналогниот DualSense. Сепак, според извештаите споделени на оваа тема, Sony го покрива проблемот со аналогно лизгање на копчето. Така, виктимизацијата на корисниците кои го доживуваат овој проблем ќе биде елиминирана.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments