Двоцифрен раст на Huawei во првата половина на 2020 година

Според деловните резултати на Huawei за првата половина од оваа година, објавени од компанијата, приходот е 64,2 милијарди американски долари, што е за 13,1 процент повеќе од истиот период лани, со нето профитна мрежа за 9,2 проценти.

Кога ги објави резултатите, Huawei ја истакна својата заложба да работи со оператори и партнери во индустријата за одржување стабилно мрежно работење, забрзување на дигиталната трансформација и напорите за поддршка за борба против локалните епидемии и отворање на локалните економии.

Huawei ќе продолжи да ги исполнува своите обврски кон клиентите и добавувачите. Компанијата ќе преживее, напредува и придонесува за глобалната дигитална економија и технолошки развој, без оглед на идните предизвици што претстојат.

Huawei е присутен со своите производи и услуги во повеќе од 170 земји, тие ги користат третина од светската популација, а според бројот на испораки во 2019 година, компанијата е исто така еден од најголемите производители на мобилни телефони во светот. Групацијата на потрошувачи на потрошувачи на Huawei е една од трите деловни компоненти на Huawei, чиј фокус се смартфоните, компјутерите и таблетите, паметните уреди што се носат,

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments