Dying Light 2 ќе биде објавен оваа година!

Објавено е кратко видео за игра за Dying Light 2, кое играчите ја очекуваат најмногу.

Студиото за програмери, кое неодамна изјави дека ќе објави нови детали за Dying Light 2, го направи тоа на крајот од очекуваното соопштение. Со ова соопштение, студиото направи мало ажурирање за втората игра од серијата, а исто така истакна дека играта ќе биде објавена во 2021 година.

Како што знаете, Dying Light 2 нормално се очекуваше да биде објавен минатата година. Сепак, поради некои проблеми во процесот на развој, датумот на објавување на играта беше одложен на неодредено време. Во исто време, идејата дека играта е откажана целосно започна да кружи со одразот на споровите во рамките на компанијата до јавноста.

Додека продолжија сите овие неизвесности, студиото за развивачи објави дека играта не е откажана и дека сè уште се развива со видеото што го објави неодамна. Во исто време, компанијата, која вклучи мал дел од играта во ова видео, на крајот на видеото ја потенцираше 2021 година.

Покрај тоа, тимот за развивачи даде неколку објаснувања зошто играта е одложена на неодредено време, а најголемата причина за ова одложување е да им ветиме на играчите непречено и квалитетно гејмерско искуство.

Засега, не е објавен јасен датум на објавување на играта. Сепак, како што е наведено во видеото, играта се очекува да биде достапна во 2021 година. Доколку сакате, дозволете ни да ви го оставиме објавеното видео без најава.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments