Е Ink прототип на флексибилен електронски читач

Флексибилните уреди се концепт кој постепено станува реалност

Флексибилните уреди се концепт кој постепено станува реалност.

Првата генерација на паметни телефони со овој дизајн имаат свои недостатоци. Сепак, нивната визија е импресивна и останува само прашање на време пред технологијата да стане доволно добра и достапна за масовниот потрошувач.

Корпорацијата Е Ink е името на компанијата, која наоѓа место во дисплеите на електронските читачи. Нивните екрани обично покажуваат само содржина во црно и бело, што им овозможува да траат екстремно долго време со едно полнење.

Специјалистите на компанијата работат напорно за да дозволат овој тип на уреди да користат и флексибилни дисплеи.

Нивната инвестиција во овој проект веќе почнува да дава реални резултати, со тоа што E Ink сега ги демонстрира можностите на прототипот е-читач што може да се свитка на средина на екранот.

Во минатото, видовме е-читачи кои нудат два дисплеи, но ова е првиот модел со флексибилен фактор на форма и технологија E Ink.

Новиот прототип има копчиња за физичка навигација од едната страна на рамката, како и цврста шарка која овозможува флексибилниот механизам да работи.

Оваа карактеристика досега не ја видовме во е-читателот на компанијата. Важно е да се напомене дека засега ова е само прототип, што е првиот чекор во интеграцијата на флексибилните дисплеи.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments