Electronic Arts изјави дека настанот Play Live 2020 е одложен

Electronic Arts изјави дека настанот Play Live 2020 е одложен

Electronic Arts изјави дека настанот Play Live 2020 екој требаше да се одржи на 11 Јуни 2020 година, поради протестите во САД ќе биде одложен. Датум на одржување на настанот е одложен на 18 Јуни 2020 година.

Како резултат на зголемените протести против расизмот во Соединетите држави во последните неколку дена, многу компании ги одложија своите активности за да спречат да привлечат внимание од протести. Една од овие компании е Electronic Arts. ЕА денес изјави дека го одложи настанот.

Во последно време непрекинато стигаат известувања за одложувања на настани, еден од одложените настани е EA Play Live 2020 кој требаше да се одржи на 11 Јуни 2020 година. Сепак, компанијата објави во изјавата што ја сподели на Твитер дека настанот е одложен на 18 јуни во 02:00 часот.

Настанот Play Live 2020 е одложен

Во објавата каде ЕА изјавува дека настанот е одложен, кажана е и причината. Компанијата ваја изјави дека настанот го одложува: „ Сега го менуваме нашето време да се здружиме во играта со важните говори и важните звуци направени во светот“.

ЕА Sports, марката која развива спортски игри, денес сподели изјава на Twitter и ги сподели мерките што ќе ги преземе за да ги спречи однесувањето против расизмот во своите игри. Покрај тоа, Valve објави дека го одложи настанот Steam Game: лето 2020 година што ќе се одржи на Steam.

Компаниите кои не сакаат да ја потресат важноста на протестите во САД, решија да ги одложат своите настани. Меѓу овие компании се:  Infinity Ward и Blizzard и многу други конпании.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments