Microsoft започнува со тестирање на прелистувачот Edge Chromium за Xbox!

Microsoft започна јавно да го тестира новиот прелистувач Edge Chromium на конзолите Xbox.
Microsoft, кој работи на обезбедување на подобро искуство со прелистувачот на корисниците на Xbox, неодамна започна со тестирање на својот нов прелистувач Edge базиран на Chromium на конзолите Xbox. Корисниците на Xbox One или Series X / S во групата Alpha Skip-Ahead можат да пристапат до наведениот прелистувач Edge Chromium.

Исто така, се вели дека овој скенер, кој сè уште е во фаза на тестирање, засега нема поддршка за глувче и тастатура. Сепак, корисниците исто така известуваат дека предметниот прелистувач може да се користи со контролорот Xbox. Покрај тоа, се наведува дека овој скенер, кој е во фаза на тестирање, донесе некои помали грешки.

Благодарение на овој прелистувач, кој ќе овозможи пристап до веб-страниците преку Xbox, исто така е можен пристап до платформата Google Stadia. Сепак, тоа е меѓу споделените информации што услугите како Skype и Discord можат да ги користат преку гореспоменатиот прелистувач.

Покрај тоа, да речеме дека оваа тестирана верзија вклучува повеќето карактеристики во десктоп верзијата, како и одликата Вертикални табови, која неодамна беше воведена.

Во моментов, не е познато точно кога предметниот прелистувач ќе биде достапен. Сепак, според најновите споделени информации, споменатата верзија Edge базирана на Chromium се очекува да биде објавена за сите корисници на Xbox што е можно поскоро.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments