Едно лице во САД, за три месеци два пати заболено од коронавирус

Едно лице во САД, за три месеци два пати заболено од коронавирус

На 26 годишениот американец Christian Bermea, во март му беше дијагностициран коронавирус, лицето после тој датум уште три пати се соочи со позитивен тест за коронавирус.

Моментално во САД која е една од напогодените земји од коронавирус, се зборува за Christian Bermea. 26 Годишниот бермеа кој живее во Хустон, на 16 март почна да ги осетува симптомите сува кашлица и омалаксаност.

Лицето кое почна да работи од дома, кога почна да осетува и висока телесна температура и болки во гради, врз симптомите кои не поминаа, се пријави во болница. На 16 март дијагностициран му е Covid-19. Бермеа кој успеа да се излечи, од тогаш навака е самоизолиран.

“Чувството за мирис не ми е како порано”

По дијагностицирањето, направени у се уште два теста кои исто така беа позитивни на коронавирус.

“Сеуште не сум 100% добар. Но во споредба со почетокот, сега сум многу подобар. Чувството за мирис не ми е како порано. Понекогаш се осеќам изнемоштено и имам тешкотии при дишење“ рече Бермеа.

Неделава Бермеа ќе помине низ уште еден тест, „ Ова не е само физичко мачење, ова е и психичко. Доколку тестот ми биде позитивен на коронавирус, за повторно тестирање малку ќе почекам“ рече Бермеа.

Д-р. Сандберг од клиниката “Kelsey-Seybold“ во извештајот кажа: „ Ваквите пациенти ги зголемуваат прашалниците. Позитивниот тест не значи дека ќе заразите и други. Тоа значи дека е дел од генетскиот код во вашето тело“ рече докторот.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments