Чекор понатаму во дизајнот: Екран што се преклопува на три дела.

Со своите флексибилни телефони, јужнокорејската компанија покажа во која насока може да се движи дизајнот на мобилните телефони.

По првиот модел Galaxy Fold, Z Flip и Z Fold 2 покажаа дека Samsung ги слуша корисниците, но и дека има уште простор за подобрување.

Токму ова подобрување може наскоро да ја види светлината на денот. Според документите до кои имал пристап LetsGoDigital, Samsung разгледува комплетно нова форма на флексибилен телефон.

Тука, екранот би бил преклопен на три дела, а посебен додаток би била тастатурата „извлекување“, чија цел би била полесна за употреба на телефонот.

Според податоците што Samsung ги достави до корејските институции, станува збор за уред кој се преклопува на две места. Тастатурата е „скриена“ во едниот дел од екранот, а другиот дел од екранот секогаш би бил достапен за корисникот, со можност да биде поставен во различни позиции.

Нема технички податоци, но се чини дека целиот уред, кога е составен, не зазема многу повеќе простор од моделот Z Fold 2.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments