Електричен велосипед во цена на автомобил

Електричен велосипед во цена на автомобил

Компанијата Gogoro од Тајван позната по електрични скутери, ја претстави серијата на електрични велосипеди Eeyo.  Велосипедот кој од надвор изгледа на обичен велосипед, во јули ќе биде пуштен во продажба со два различни моедли.

Компанијата Gogoro е основана во 2011 година од страна на поранешните управители на HTC, Horace Luke и Matt Taylor, ги претстави првите електрични велосипеди Eeyo 1и Eeyo 1s. Велосипедите кои се крајно минимално дизајнирани, со своето карбон фибер тело може лесно да се подигне и носи.

На моделите Eeyo 1и Eeyo 1s има два типа на режим на возење а тие се спорт и еко. Режимот спорт ќе има опсег околу 64 километри и ќе се фокусира на зголемување на вашата брзина. Велосипедите кои ќе патуваат со максимална брзина од 25 километри на час, ќе имаат 88 километри возење опсег во режимот Еко, што дава важност на удобноста у оддалеченоста.

Компанијата тврди дека Eeyo ќе има паметен асистант за брзина што ќе го адаптира стилот на возење на возачот и според тоа ќе се адаптира. ТАка што возачите ќе можат максимално да го искористат велосипедот. Велосипедите Eeyo 1и Eeyo 1s кои имаат мотор од 250W 123 Wh за 2.5 часа се полни 100%.

Да кажеме и за цената: Ееуо 1 кој ќе има опција за боја од бела и портокалова че биде во вредност од 3.899 долари.  Ееуо 1Ѕ ќе има опции за боја од мат бела и ќе биде во вредност од 5.599 долари.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments