Електричниот Mustang на Ford

Електричниот Mustang на Ford

Ford само што објави видео од неговиот нов електричен Mustang. Компанијата за автомобили тврди дека прототипот Mustang Cobra Jet 1400 поминал четвртина миља за само 8.27 секунди развивајќи брзина од 270 километри на час. Компанијата планира да го објави овој автомобил во јавност наскоро.

Според глобалниот директор на Ford Mark Rushbrook, со објавувањето на автомобилот компанијата ќе продолжи да истражува колку се можностите за производство на електрични автомобили што најмогу ќе се користат во мото-спортот. Се препоставува дека новиот автомобил има сила од 1502 КС на моторот и ќе се користи во тркачките спортови.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments