Електричните автомобили индирекно емитираат помалку загадување отколку што претходно се мислело

Електричните автомобили индирекно емитираат помалку загадување отколку што претходно се мислело

Според студија извршена во Холандија, претходните калкулации за загадувањето на околината од страна на електричните автомобили се погрешни. Во други зборови, електричните автомобили емитуваат помалку загадување со јаглерод и други гасови отколку што претходно се мислело, потврдија научниците од Универзитетот за Технологија во Еиндховен.

Според нив претходните студии направиле неколку грешки во пресметките на испуштањето на јаглерод во атмосферата од страна на автомобилите на електрична енергија и со тоа загадување на воздухот и околината.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments