Elon Musk го избра својот противник! Војната почнува

Elon Musk го избра својот противник! Војната почнува

Elon Musk, кој вдиши длабоко поради недовршување на проектот Falcon 9, без паузирање се врати во трговија. Бизнисменот кој неодамна изјави дека паузира со користење на Twitter, ги објави своите нови планови.

Elon Musk против Amazon

Twitter паузата на Musk заврши со објавените твитови кон извршниот директор на Amazon, Џеф Безос. Алекс Беренсон кој претходно работел во New York Times и е познат по напишаните книги, беше центар на цензура на Amazon.

Книгата „Unreported Truths about COVID-19 and Lockdowns“ е остранета од Amazon поради причина што не ги исполнува условите поставени од страна на Amazon.

Musk, пораките ги објави на Twitter и ги испрати кон Џеф Безос. Така што изјави дека Amazon е монопол и дека треба да се стави крај на монопол.

Musk се спротистави на Amazon кој не дозволи продажба на книга за коронавирус, исто така бизнисменот мисли дека компаниите кои воспоставуваат монопол не се во право. Одбор на Amazon, после овој случај донесе одлука да ја пушти книгата во продажба.

Алекс Беренсон, се заблагодари на сите кои го поддржуваа на чело со Elon Musk. Исто така Musk, изјави дека ќе им се спротистави на сите компании кои воспоставуваат монопол.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments