Elon Musk го поканува Путин во Clubhouse! Одговорот е умерен!

Додека лудоста во клубот продолжува низ целиот свет, Elon Musk го покани рускиот претседател Владимир Путин во Clubhouse.

Понудата на SpaceX и извршниот директор на Tesla, Elon Musk до Владимир Путин, продолжува да ја зборува целиот свет. Додека мултимилионерските простории за разговор продолжуваат да бидат предмет на апликацијата за говорен разговор Clubhouse, се чини дека овој предлог на Elon Musk е „добредојден“ од Кремљин.

Дмитриј Песков во понеделникот изјави дека рускиот претседател Владимир Путин е заинтересиран за понудата на Elon Musk. Како што знаете, ова прашање започна сериозно да се истражува во Русија, која е една од земјите во кои државната лоза е многу важна. Elon Musk, еден од најбогатите луѓе во светот, објави твитер на руски јазик на својот профил на Твитер и го означи на Твитер профилот на Кремљин со натпис „Голема чест е да разговарам со вас“.

Elon Musk Vladimir Putin'i Clubhouse'a Davet Etti

Изјавата на Кремљин, „Сакаме да ја знаеме содржината на поканата и она што беше понудено, ќе испитаме сè и ќе одговориме подоцна“, засновано на фактот дека ситуацијата стана дипломатско прашање, беше прифатена како индикатор за тоа колку е сериозно ова ситуацијата е преземена.

Песков изјави дека Владимир Путин не ги користи социјалните мрежи директно. Доколку Путин ја прифати понудата на Musk, тој ќе биде првиот кој ќе се приклучи самиот на Clubhouse.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments