Elon Musk: Можно е пратките на Cybertruck да закаснат!

Извршниот директор на Tesla, Elon Musk даде нови изјави за Cybertruck, кој се очекува да влезе во сериско производство во 2021 година. Наведувајќи дека сака моделот да биде пуштен во продажба на беспрекорен начин за да не ги разочара возачите, познатиот бизнисмен објави дека до крајот на оваа година можат да произведат само неколку Cybertruck, а ќе започнат со масовно производство во 2022 година ако имаат среќа.

Elon Musk, извршен директор на Tesla, пионер на пазарот за електрични и автономни автомобили, го претстави моделот Cybertruck, кој нема да биде како филмовите од научна фантастика во 2019 година, и изјави дека ќе започнат со масовно производство во 2021 година.

Ваквиот скап модел веројатно нема да биде лансиран во 2022 година, а Musk веќе даде изјава за да ја подготви инфраструктурата за ново одложување. Наведувајќи дека ако имаат среќа до крајот на 2021 година, може да се извршат само неколку испораки од Cybertruck, извршниот директор изјави дека ќе започнат со масовно производство во 2022 година.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments