Повеќе од три милијарди е-мајл адреси се компромитирани!

Со нов кибер напад, многу електронски адреси, заедно со нивните лозинки, започнаа да се шират на форумите. Вашата адреса за е-пошта може да биде погодена и во овој нов напад од хакери.

Инцидентот, кој беше опишан како доста чуден, се случи оваа недела. Е-поштенските адреси и безбедносните информации, за кои се проценува дека надминуваат 3,2 милијарди, излегоа на форум за хакерство преку интернет. Иако споделените сметки сè уште не достигнале голема публика, извештајот што го сподели познатата страница за сајбер вести и анализи CyberNews ја открива тешката состојба на ситуацијата.

Не секогаш се слушаат протекување од ваква природа. Сепак, овој најнов развој го прави овој настан посериозен од слични ситуации, поради големиот број протечени електронски адреси. Сајтот за анализи CyberNews наведува дека бројот на овие електронски адреси што произлегуваат од форумот за хакери е исклучително голем и дека се погодени особено деловните или активните корисници на услугата за е-пошта.

Дали и вашата е-мејл адреса е компромитирана? Може да проверите тука!

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments