Објавен Entertainment Space за Android таблети!

Google ја најави функцијата Entertainment Space за таблети со Android, која ги собира сите забавни работи заедно.

Google најави нова опција за таблети со Android, наречена Entertainment Space. Компанијата го опишува како „едношалтерски персонализиран дом за сите ваши омилени филмови, емисии, видеа, игри и книги“.

Со оваа нова опција, не треба да се префрлате помеѓу апликациите за да откриете каде. Функцијата се грижи за ова за вас нудејќи агрегиран преглед на содржина од вашите апликации групирани по тип.

Првенствено, има картичка Гледајте со филмови, ТВ-емисии и видеа на YouTube. Тука има и линија за чување на гледање, како и персонализирани и трендовски редови на предлози од Google TV, Twitch, Hulu и многу дополнителни услуги.

Исто така, има јазиче Игри со ред и препораки Продолжи да играш и препораки. И тука можете да испробате одредени игри веднаш, без да мора да ги преземате.

Конечно, јазичето Прочитај е за вашите книги, како што можете да замислите. Од друга страна, ова јазиче влегува само во Google Play Books. Значи, ако сте корисник на Kindle, сепак ќе треба да отидете до соодветната апликација. Аудио книги исто така може да се најдат тука, а исто така се нуди и совет.

Забавниот простор ќе биде достапен за прв пат на таблетите Walmart onn од овој месец. Наведено е дека оваа опција ќе биде достапна ширум светот на нови и избрани постоечки таблети со Android од Lenovo, Sharp и повеќе подоцна оваа година.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments