Epic Games губи по 26 милиони долари месечно откако неговиот профил на App Store беше суспендиран

Epic Games губи по 26 милиони долари месечно откако неговиот профил на App Store беше суспендиран

Суспензијата на профилот на Epic Games од страна на Apple предизвика шок во гејминг индустријата. Поради ова Epic доживува голему загуби. Проекцијата од страна на Buy Shares предвиди дека Epic Games може да загуби во просек по 26.7 милиони долари месечно поради суспензијата.

Измеѓу Јануари и Август оваа година најголемиот приход на Epic Games од App Store изнесуваше 191 милиони долари. Според податоците, најголем приход компанијата заработува од App Store. По што суспензијата може  негативно да влијае на оваа компанија и да им донесе уште поголеми загуби во иднина.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments