Etsy забранува трговски производи на QAnon.

Технолошките компании продолжуваат да го одземаат QAnon од нивните платформи.

Етси од својата платформа извлече стока поврзана со радикалната група заговор QAnon. Инсајдер ја објави веста денес. Портпарол на Етси за публикацијата рече дека политиките на продавачи забрануваат предмети „што промовираат омраза, поттикнуваат насилство или промовираат или одобруваат штетни дезинформации. Во согласност со овие политики, ние отстрануваме предмети поврзани со „QAnon“ од нашиот пазар “.

Почнувајќи од објавувањето, пребарувањето на QAnon или соодветниот акроним WWG1WGA („каде одиме еден, одиме сите“) на Etsy сè уште носи врски до некои стоки што го промовираат Доналд Трамп – за кој заговорот лажно тврди дека се бори против група левичари педофили – како и трговски знаци со слогани на QAnon и многу повеќе.

Вчера, Етси ја отстрани стоката поврзана со крајно десничарската група Горди момчиња, која има силни врски со движењето за надмоќ на белите; други трговци на мало, како што се Amazon, Teespring и Ebay веќе извлекоа предмети од нивните платформи.

Фејсбук целосно го забрани QAnon и во вторникот; страниците, групите и сметките на Инстаграм беа лишени од платформата.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments