Еве како Apple замислуваше дека AirTags ќе работат пред една година.

Повеќе детали се појавуваат во врска со конкурентот на Apple’s Tile.

Освен што ви дозволи да ги пронајдете изгубените предмети, Apple размислуваше да им дозволи на своите ненајавени, но силно пропуштени AirTags да направат сè, од мерење на вашето држење на телото до помагање на вашиот телефон да прикаже информации релевантни за зградата во која се наоѓате. Деталите се појавија во пар апликации за патенти кои беа поднесени пред една година и беа пронајдени од Патент Епл откако беа објавени вчера.

Бидејќи имало толку многу протекувања за паковите за следење слични на плочки на Apple, веќе имаме добра идеја за нивните карактеристики, кои вклучуваат помош за да ги следите вашите предмети. Она што е најинтересно во овие апликации за патенти се другите случаи на употреба за кои Apple размислувал. Една серија дијаграми покажува како тракерите може да бидат заглавени на вашето тело и да се користат за следење на вашето држење на телото, па дури и за контрола на карактерот на екранот.

Друг посочен од MacRumors опишува како ознаките може да се монтираат во зграда и се користат за да го поттикнат вашиот телефон да прикажува корисни информации како мапа кога чувствува дека сте близу.

Надвор од овие случаи на алтернативна употреба, апликациите за патенти на Apple за „Основа за монтирање на ознака за безжично поставување“ и „Прицврстувач со ограничен прстен за задржување“ не содржат многу изненадувања за основната функционалност на AirTags. Самите ознаки се опишани како мали и лесно се прицврстуваат на предмети како „клучеви, чанти или паричници, за да му помогнат на сопственикот да пронајде изгубени, непласирани или украдени предмети“ и веројатно ќе бидат водоотпорни и немаат капки. Еве неколку дијаграми од патентите што покажуваат како ознаките може да се прикачат на додатоците како ремен за часовници.

Кога треба да го пронајдете уредот на кој се приврзани, Apple опишува како ултра широкопојасната технологија на ознаките може да му помогне на вашиот телефон да ги лоцира со точност од неколку стапки или помалку, а самите ознаки „можат да произведат звучни и / или хаптички излези “за да ви помогнеме да ги пронајдете. Или, ако не сте доволно блиски, уредот може да пренесува податоци преку уредите на сите други луѓе што се наоколу, функција што се чини дека веројатно ќе се поврзе со апликацијата „Најди ми ја“ на Apple.

За AirTags се зборуваше толку долго сега што се чини дека е само прашање на време пред да бидат објавени. Извештаите покажуваат дека тие влегле во производство минатиот месец, а неодамнешната гласина сугерира дека наскоро би можеле да видиме најава.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments