Еве како да побарате PS5 адаптер за слушалките PlayStation VR на Sony.

Ви треба специјален адаптер за камера за да го користите уредот на следната генерација на конзолата.

Слушалките PlayStation VR на Sony се стари четири години, но компанијата не се откажува од тоа кога конзолата PlayStation 5 ќе биде лансирана следниот месец. Слушалките се компатибилни со новиот систем, но ќе ви треба посебен адаптер. И, Sony во средата го промовираше формуларот за барање преку Интернет што ќе треба да го пополните ако сакате да ги добиете вашите раце бесплатно.

Адаптерот всушност не е за самите слушалки, туку додатокот за камерата PlayStation што е потребен за следење додека ги носите слушалките PSVR, бидејќи новиот додаток за камерата PS5 HD не е компатибилен со слушалките. Надвор од тоа, сè би требало да работи, што значи дека треба да бидете во можност да ги вклучите слушалките PSVR во PS5 и да ги користите постојните контролери на PlayStation Move за да играте сите освен две PSVR игри, потврди Sony претходно оваа година.

За да бидете квалификувани за бесплатен адаптер, треба да го наведете вашиот сериски број PSVR и некои основни лични информации, вклучувајќи адреса за испорака за кога адаптерот за фотоапарат ќе стане достапен надвор од Јапонија некаде во ноември. (Стартува на крајот на октомври во Јапонија.) Во моментов не е јасно дали адаптерот ќе се продава одделно во одреден момент во иднина, и во моментов, сè што имаме се гласини за потенцијално продолжение на слушалките на Sony, што би било целосно компатибилен со PS5.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments