Ви недостасуваат податоци на USB-стик? Еве како можете да ги вратите назад.

Најчестите причини за губење податоци од USB меморијата се вируси или малициозен софтвер што уништува податоци, неправилни поставки или случајно форматира „флеш-уред“.

Преносни УСБ-стикови веќе долго време се дел од нашето секојдневие. Сепак, не е толку редок случај податоците од флеш меморијата да исчезнат.

Непредвидена состојба на загуба на податоци сè уште може да се реши и изгубените податоци може да се обноват.

Најчестите причини за губење на податоците од USB меморијата се вируси или малициозен софтвер што уништува податоци, неправилни поставки или случајно форматира „флеш-уред“.

Исто така, важно е кога ја исклучувате USB меморијата од компјутерот, да го следите правилниот метод на отстранување за да избегнете губење на податоци.

Враќањето на изгубени податоци од USB меморијата е можно со помош на контролната функција Run Attrib во програмата CHKDSK, која се користи за проверка и поправка на мемориски дискови.

Ако вирусот достигне USB, тој ги менува атрибутите на датотеките на отстранливата меморија. Со изменување на овие атрибути, тој крие датотеки и поставува кратенки на вируси. За да работите околу ова, треба да ги следите овие чекори:

  • Кликнете на Windows + C и напишете го името на “изгубената” датотека,
  • Десен-клик на Командната линија и изберете „Стартувај како администратор“,
  • Напишете X: атрибут *. * – x -s / s / d, и потоа притиснете Enter.

Забележете дека мора да бидете внимателни, бидејќи обновувањето со оваа алатка не е секогаш успешно. Затоа, можеби, не би било лошо да се консултирате со некој попрофесионален од вас.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments