Европски веб-страници споделуваат податоци на корисници

Податоците на корисниците се споделени од Facebook и Google Analytics

Технолошките компании се принудени да ги почитуваат сè построгите регулативи на монопол против ЕУ не е изненадувачки, Google и Facebook беа најтешко погодени од финансиските и административните казни изречени на двете брендови во Европа.

Регулаторите го критикуваат начинот на кој секојдневно се споделуваат и разменуваат информациите за милиони потрошувачи.

Сега разбравме дека европската мрежа noyb, која поддржува активни активности за да се обезбеди сигурност на личните податоци, поднесе тужба против 101 веб-страница во регионалните оператори на ЕУ кои нелегално споделуваат податоци со Соединетите држави.

Обвинението на noyb ги опфаќа компјутерските системи на деловни претставници од голем број области како што се Интернет технологии, телекомуникации, банкарство, образовни институции и други.

Меѓу нив се Сојузничките ирски банки, Danske Bank, Fastweb, MTV Internet, Sky Deutschland, Takeaway.com, Tele 2 и други.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments