ефтини камери со солиден квалитет за снимање на возењето!

ефтини камери со солиден квалитет за снимање на возењето!

ефтини камери со солиден квалитет за снимање на возењето!

Камерите за снимање на возењето не мора да бидат премногу скапи, но прашањето е дали поевтините модели можат да бидат функционални?Победникот на овој тест е Aukey DR01 која чини(55 евра)и е со оцена добра,снима во висока резолуција и ноќните снимки се исто така многу добри.

Дури и поевтината камера Aukey DRA 1 (45 евра) добила иста оцена со мали недостатоци во сложеноста на менито, упатствата и снимањето (снимките можат да бидат малку нејасни и доаѓа до пикселирање, но целокупниот квалитет е добар).Третата камера со добра оцена е MiVue C512 (боите често не одговараат на вистинските, но регистрациите и самиот сообрај ај може лесно да се разликуваат, коректна камера).

Евтините камери генерално го прават она што и поскапите, но секако има и значителни разлики. Поскапите камери имаат и апликации кои го олеснуваат управувањето со снимките, а тука е и контролата со говорни пораки. Во однос на резолуцијата, поскапите камери имаат 4K или Full HD со повеќе снимки во секунда. Поевтините камери снимаат во Full HD, но со околу триесет снимки во секунда што може да биде проблем во,на пример, во градскиот сообраќај каде има многу движења пред возилото (менување ленти, велосипедисти, пешаци…). Повторно, и тие ќе завршат солидна работа.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments