FAA им ја отвора вратата на пукнатините за летање со беспилотни летала како „Skydio“, за да го достигнат својот потенцијал.

BVLOS е значаен.

Не можете да летате со дрон ноќе. Не можете да летате со дрон над луѓето. Треба да можете да го гледате со голо око во секое време – или да имате посветен набудувач кој може. Овие правила постојат за да спречат неми беспилотни летала (и несовесни пилоти) да не удрат во луѓе, имот и други авиони на небото.

Но, што се случува кога беспилотните летала стануваат попаметни, и дали можат сами да избегнат пречки? Тоа е вид на дрон што го гради Skydio и се чини дека успешно ја убедува FAA да создаде исклучоци од правилото за визуелна линија на видот (VLOS) со голо око.

Оваа недела, ФАА Department одобри на Министерството за транспорт на Северна Каролина (NCDOT) прекривка за летање со беспилотни летала Skydio надвор од визуелната видливост (BVLOS) за да изврши увид во кој било мост, каде било низ државата, цели четири години. Тие првенствено треба да бидат сигурни дека мостот не е окупиран од случајни луѓе и да летаат на 50 метри од мостот и 1.500 метри од пилотот на дронот.

Не е прв пат ФАА да даде откажување од BVLOS; агенцијата одобри ограничени откажувања од воведувањето на првите правила за беспилотни летала, но раните откажувања честопати беа за еден лет или серија летови од лиценциран пилот, кој аплицираше со месеци однапред. Но, во 2015 година, ФАА сигнализираше дека сака да овозможи понапредна употреба на беспилотни летала, особено надвор од визуелната линија на гледање, што побрзо – и во текот на изминатата година, видовме дека тоа започна да се случува на поголем начин.

Минатиот октомври, UPS-от го одобри одобрувањето на FAA за управување со „беспилотна авиокомпанија“ со стандарден сертификат за Дел 135, дозволувајќи им на своите беспилотни летала за испорака да летаат надвор од визуелната линија на гледање. Овој август, Amazon’s Prime Air го доби истото сертифицирање.

И во јули, полицискиот оддел Чула Виста во Калифорнија доби одобрение да лета со своите беспилотни летала „Скидио“ надвор од визуелната линија на видот во итни ситуации, сè додека не летаат повисоки од 50 стапки повисоко од најблиската пречка, да останат на 1.500 метри пилотот и вратете се на VLOS „штом е практично“.

Дури и тогаш, програмата „Тактички подалеку од визуелната линија на видот“ за првите лица што реагираат (што всушност не бара дрон „Скидио“, еве го PDF) бараше операторите да летаат како оператор за јавна безбедност според Дел 91 – овластување не само за никого може да се добие.

Но, сега зборуваме за откажување од дрон од потрошувачка, според стандардната лиценца за Дел 107, секој може да аплицира за да започне бизнис со беспилотно летало, што важи во цела држава повеќе години истовремено. Секако, FAA веројатно ќе има доверба во одредена владина агенција како NCDOT многу повеќе од случаен пилот на беспилотни летала, но сепак е чекор кон иднина каде што поединечни, доверливи пилоти легално би летале со беспилотно летало без постојано да кривогледуваат кон види го на небото.

Помеѓу ова, минато јануарско национално одрекување за инспекторите за осигурување на Државната фарма и откажување за Xcel Energy минатиот август за проверка на електричните водови во осумте држави на кои им служи, се чини дека го надминавме прагот.

О, и откажувањето од Северна Каролина е веројатно добра работа и за инспекторите за мост, во споредба со некои од конвенционалните начини за влегување под голема, долга платформа, особено онаа што се протега на водно тело. Еве го видеото на Skydio за тоа како го прави тоа.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments