Facebook и Instagram ќе ви овозможат да го скриете бројот на лајкови!

Социјалните мрежи Facebook и Instagram наскоро ќе воведат можност за криење на бројот на лајкови (like) под објавената содржина.

“Постои корисничка страница што чита и гледа содржини и страница за споделување содржини. Beе можете да ги контролирате обете страни “, рече директорот на Instagram, Адам Мосери, на прес-конференцијата.

Сè уште ќе биде можно да се види кој што сакала содржина и потоа рачно да ги брои лајковите.

Лудата лудост за сака ги загрижува психолозите, особено кога станува збор за менталното здравје на адолесцентите кои секојдневно се изложени на разубавен или целосно вештачки вид на околината и светот околу нив, да не ги спомнувам ризиците од вознемирување на интернет

„Лоши работи се случуваат на Instagram, ги гледаме“, рече Мосери. „Со милијарда луѓе (на апликацијата), ние го имаме целото човештво, добри и лоши момци“, додаде тој.

Сепак, на крајот не беше решено целосно да се елиминира можноста да се допадне.

Новата опција не ја менува работата на алгоритмот што избира кои пораки ќе ви се појават.

Системот предвидува која содржина ќе го интересира секој корисник врз основа на голем број критериуми, вклучувајќи го бројот на допаѓања, но исто така и вкусот, навиките и многу повеќе.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments