Facebook ќе покаже предупредување пред да споделите написи за COVID-19

Facebook ќе покаже предупредување пред да споделите написи за COVID-19

Најновиот обид на Фејсбук да помогне во борбата против ширењето на потенцијално штетно дезинформација COVID-19 вклучува нов екран за известување што ќе обезбеди повеќе контекст за една статија или друга врска, како кога беше за прв пат споделена и нејзиниот извор.

Да им помогне на луѓето да ја разберат рецесијата и изворот на содржината пред да ја споделат“ и да ги насочи „луѓето во нашиот информативен центар COVID-19 за да се обезбеди луѓето да имаат пристап до веродостојни информации за COVID-19 од глобално здравствени власти.

ФЕЈСБУК ЈА ПРОДОЛЖУВА СВОЈАТА БОРБА ПРОТИВ ЗАГОВОРИТЕ И ДЕЗИНФОРМАЦИИТЕ COVID-19

На почетокот на пандемијата, компанијата започна да внесува верифицирани информации за коронавирус од доверливи здравствени и медицински власти на врвот на News Feed, како и гореспоменатиот центар за информации COVID-19.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments