Ferrari F8 Spider

Ferrari F8 Spider, 297.250 долари

Ферари остана неверојатно стабилен за време на пандемијата „Ковид-19“, испорачувајќи 2.728 единици во првото тримесечје од 2020 година и известувајќи за прилагодена заработка од првиот квартал од 317 милиони евра (356 милиони американски долари) – колку што е доволно пред процентот на коронавирусот од 321 милиони евра до привлекува пофалби.

Минатата година, Ферари воведе рекордни пет нови модели за една година, вклучувајќи ги Rome и SF90 Stradale, нивниот прв додаток хибрид.

Тоа ја зголеми продажбата на единечните 10,000 плус единици за прв пат за 73-годишниот производител на автомобили, кои до тој момент го одржуваа производството поблизу од од 8,000 единици до 9,000 единици на годишно ниво.

F8 Spider доаѓа со најнапредно возење

Необично убавиот изглед на F8 Spider помага во оправданоста на нејзината исклучително висока цена. Во моментот кога ќе бидете сведоци на нејзиниот спојлер и кружни светла, знаете дека тоа е Ферари.

Најновото Ферари секако има прилично одбивна цена. Но, вреди да се запамети дека F8 Spider е направен од крв, пот и солзи на генерации италијанска гордост.

Оние што можат да си го дозволат тоа, ќе најдат подготвеност за вежбање во суперкола, родена од генерации на силно наследство на Ферари и оптоварени со практични разгледувања кои му веруваат на неговиот супермодел.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments