Филмовите Harry Potter се упатени кон Peacock

Филмовите Harry Potter се упатени кон Peacock

Заплетканото патување со правата на стриминг за филмовите  Хари Потер  стана уште повеќе збунувачко, бидејќи Peacock најави дека ќе ја нуди серијата започнувајќи од октомври. Кога Хари Потер ќе пристигне на Peacock,ќе биде достапен најмалку еден месец.

Последниот договор меѓу двете компании во мај му дозволи на HBO Max да дебитира со филмовите Хари Потер во првите три месеци, но сега NBCUniversal го презема старателството над филмовите уште еднаш.

Филмовите  Хари Потер не се единствените,Peacock во иднина треба да ги добие Batman Beginsи The Dark Knight. Сето ова може да изгледа за нас  чудно однадвор, но тоа е нормално за филмската индустрија со децении.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments