Fire TV Cases добиваат голем број нови функции за слободни раце преку спарени уреди со Alexa.

Вклучувајќи ги карактеристиките на Echo Show и подобра гласовна навигација.

Ако сте добиле Amazon Fire TV кутија, мразите да подигнувате далечински управувач и имате посебен уред со Alexa, како паметен звучник Echo, тогаш имам одлични вести. Ново ажурирање што ќе се појави оваа недела, додава низа нови функции за слободни раце на Fire TV, како што е во можност да го користите за преглед на календари или времето, да контролирате менија и да пуштате музика.

Иако многу од овие функции се слични на паметни дисплеи беа достапни на Fire TV порано благодарение на говорниот далечински управувач на Amazon, но што е ново е да имате пристап до нив без раце. Треба да спарите надворешен уред што го овозможува Alexa, како Amazon Echo, за да ја добиете функционалноста да работи. Fire TV Cube е единствената од стриминг кутиите на Amazon која има далекусежни микрофони за ракување со говорни контроли без раце вградени во самиот уред.


Иако веќе со години можете да ги спарите уредите овозможени за Alexa со Fire TV за контрола на рацете, неговата функционалност до сега беше поограничена. Главно се состои од отворање апликации, играње филмови или ТВ-емисии, пребарување содржина и контрола на репродукцијата.

Најголемите нови функции ќе можат да го претворат телевизорот во нешто слично на паметниот звучник на Echo Show. Може да побарате од него да покаже календар, временски услови или извор од компатибилна камера поврзана со Интернет. Исто така, постојат нови контроли за навигација, што ви овозможува да побарате од Alexa да „скролува десно / лево“ или „да се врати назад“. Конечно, Amazon додава и повеќе одлики за репродукција на музика, овозможувајќи му на паметниот звучник да пушта музика од звучниците на ТВ.

Амазон вели дека новите функции се шират на сите уреди со можност за Alexa, Fire TV и Fire TV Edition, со исклучок на Echo Show и Echo Spot. Ова вклучува уреди со Fire TV кои претходат на далечинскиот управувач на Amazon. Функционалноста ќе биде достапна во САД, Велика Британија и Канада, вели Amazon.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments